Radnici i strojevi tvrtke Niskogradnja Jurčak iz Požege danas asfaltiraju pješačku i biciklističku stazu na sjevernom dijelu Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata. Od ugovorenih  ovogodišnjih radova u ovoj ulici ostalo je još da tvrtka „ZIV Tica“ dovrši podzemno polaganja instalacija za buduću javnu rasvjetu, te da Niskogradnja Jurčak do kraja odradi manje poslove na uređenju zelenila.

Kako nam je rekla gradonačelnica Anamarija Blažević želja je još ove godine postaviti stupove javne rasvjete i posaditi zelenilo, prvenstveno drvored. To, posebno javna rasvjeta, dolazi u obzir ukoliko se na državnoj razini pronađu sredstva iz kojih bi se sufinancirali ovi radovi.

Ukupna vrijednost uloženih financijskih sredstava u rekonstrukciju ove  ulice, uključujući projektiranje i prošlogodišnje radove je 1,9 milijuna kuna, a sufinancirane su iz više državnih izvora  i gradskog proračuna.

Po završetku radova na ovoj prometnici, mehanizacija i zaposlenici Jurčak gradnje sele u Gundulićevu ulicu gdje će na istočnoj strani raditi nogostup od Švabinog brijega do kapele u Kusonjama.