banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2019. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti OPGupisan u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine, stoji u priopćenju ministarstva.

Ukupna vrijednost ovoga Natječaja iznosi 7.500.000 kuna, a najviši iznos po korisniku je 60.000 kuna. Prijave se podnose od 5. rujna, a krajnji rok za prijavu na natječaj je 26. rujna.

Vlada Republike Hrvatske provodi nacionalne mjere s ciljem ravnomjernog razvojasvih krajeva Hrvatske za razdoblje 2016.-2020. u sklopu koje je i financijska podrška za osiguravanje minimalnog standarda komunalne i socijalne infrastrukture. U to su uključeni i financijski instrumenti i bespovratne potpore poduzetnicima te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji ne mogu sudjelovati u postojećim kreditnim linijama na područjima povratka prognanika i onima gdje tradicionalno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski i socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.

Svi zainteresirani mali obrtnici i poljoprivrednici sve dodatne informacije, kao i pomoć pri prijavljivanju na natječaj mogu dobiti u LRA Poduzetničkom centru Pakrac na kontakt  034/290 650 ili email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više o samom natječaju možete pročitati na internet stranici Ministarstva poljoprivrede.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.