zbrkana 001

Pakračka gradska uprava jučer je na svojoj službenoj internet stranici objavila Javni poziv poduzetnicima s područja Grada Pakraca na podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po programu poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području Grada Pakraca za 2022. godinu. U osnovi riječ je o pozivu za poticanje poduzetništva kako to Grad prakticira već godinama, ali s određenim novostima.

Korisnici sredstava po ovom Programu mogu biti postojeći i novi mikro, mali i srednji poduzetnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i imaju registrirano sjedište na području Grada te obiteljska poljoprivredna gospodarstva s prebivalištem/sjedištem na području Grada. Sufinancira ih se kroz sedam aktivnosti pri čemu je ove godine novost sufinanciranje ulaganja u razvoj inovacija i patenata (do 10.000 kn). Ostali šest su potencijalnim korisnicima već poznati: poticaji za nova zapošljavanja; otvaranje novih obrta, trgovačkih društava i slobodnih zanimanja; sufinanciranje troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu (do 10.000 kn); sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora (ove godine prošireno i na privatne lokale u središtu grada) do 25 posto godišnje zakupnine; sufinanciranje izrade projektne dokumentacije; sufinanciranje ulaganja u poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti, unutarnjeg uređenja poslovnih prostora/radionice kroz građevinske, obrtničke i instalaterske radove od 5.000 do 15.000 kuna.

pcp zgrada

Prijave se mogu podnositi do 30. studenog ove godine pri čemu se sufinanciranje može ostvariti za troškove/aktivnosti nastale počevši s 1. prosincem prošle godine.

Zainteresirani poduzetnici mogu telefonom ili emailom dodatne informacije ili pojašnjenja zatražiti u gradskoj upravi, a prezentacija mjera  će biti održana 15. ožujka u sklopu Dana gospodarstva u Poduzetničkom centru Pakrac, najavila je Zrna Garača, viša stručna suradnica za gospodarstvo i EU fondove.

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom se podnose isključivo u elektroničkom obliku na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u pisanom obliku u zatvorenoj omotnici poštom na adresu gradske uprave.

U proračunu za ovu godinu za poticanje gospodarstva predviđeno je 685.000 kuna. No i lani je ta stavka rebalansirana u odnosu na početni plan i na kraju je iznosila 1,1 milijun kuna.