Turističkoj zajednici Grada Pakraca odobreno je 15.000 kuna za postavljanje interpretacijskih tabli ispred pakračkih sakralnih objekata u sklopu programa potpora Hrvatske turističke zajednice u 2016. godini.

Pakrac-Crkva-Uznesenja-Blazene-Djevice-Marije

Riječ je o dvojezičnim info tablama, na hrvatskom i engleskom jeziku,  koje će početkom listopada biti postavljene u centru grada, ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, kapelice sv. Ivana Nepomuka te Sabornog hrama sv. Trojice.

"Osnovni motiv u postavljanju ovakvih tabli je činjenica da čak ni veliki broj domaćeg stanovništva, da ne govorimo o turistima, ne znaju o kojoj je crkvi riječ ili iz kojeg razdoblja potječe. Odlučili smo da na jedan atraktivan način damo informaciju, koja će poslužiti ne samo posjetiteljima grada, već i domaćem stanovništvu da se na neki način informira i educira kada je riječ o sakralnim objektima koji istovremeno imaju i kulturno - povijesni značaj", rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca.

Info table, uz fotografije i točan naziv sakralnih objekata, sadržavat će i osnovne podatke o njihovoj gradnji, izgledu i razdoblju u kojem su nastali.

WP_20160721_10_13_50_Pro