Ministar kulture Zlatko Hasanbegović danas je ponovo posjetio Pakrac gdje se sastao s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, pomoćnikom ministra Davorom Huškom te ravnateljicama pakračkih kulturnih ustanova, Monikom Lucić Fider, Jelenom Hihlik te Alfredom Petani Grafina, stručnom suradnicom u muzeju Teom Lokner,  Danelom Vujanić , višom stručnom savjetnicom konzervatoricom za nepokretna kulturna dobra, te pakračkim župnikom Matijom Jurakovićem kako bi upoznali ministra sa stanjem i potrebama kulturnih sadržaja na području grada.

dsc_0315

Uz obilazak dvorišta kurije Janković i pakračke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, gradonačelnica je upoznala ministra i s projektom obnove Spahijskog podruma gdje bi se u budućnosti nalazila i gradska knjižnica. Nakon susreta s ravnateljicama kulturnih gradskih ustanova, ministar  Hasanbegović prisustvovao je večerašnjem obilježavanju 80 godina rada KPD "Sloga" u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

dsc_0319

Podsjetimo, Ministarstvo kulture ove godine Muzeju Grada Pakraca odobrilo je ukupno 92.000 kuna od toga 5.000 kuna za obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 7.000 za restauraciju predmeta iz kulturno - povijesne zbirke, 10.000 kuna za informatizaciju, 20.000 za nastavak digitalizacije zavičajne zbirke u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Pakrac te 50.000 kuna za opremanje muzeja.

Pakračka župa UBDM dobila je 80.000 kuna za restauraciju bočnih oltara sv. Josipa i sv. Antuna Padovanskog te  160.000 kuna za završetak restauracije pakračkih orgulja dok je Grad Pakrac dobio 40.000 kuna za nastavak istraživanja starog grada. Gradskoj knjižnici Pakrac odobreno je 65.000 kuna za nabavu knjižne građe, 20.000 kuna za opremanje knjižnice te 10.000 kuna za informatizaciju, a Ministarstvo kulture prati i događanja u Osnovnoj glazbenoj školi u vidu plaćanja honorara umjetnicima koji održavaju koncerte.

????????????????????????????????????