Prigodnim kulturno-umjetničkim programom sinoć je u holu Mramornih kupki lipičke bolnice obilježen Nacionalni dan multiple skleroze koji su organizirali Toplice Lipik i Društvo multiple skleroze Požega.

dsc_6793

O važnosti davanja podrške oboljelima od multiple skleroze u svakodnevnoj borbi s ovom teškom, neizlječivom bolešću govorila je Ljerka Pavković, glavna sestra lipičke bolnice, dok je dr. Oto Kraml, spec.fiz.med., istaknuo  kako se osobe koje boluju od multiple skleroze često susreću s brojnim kliničkim simptomima koji smanjuju kvalitetan i normalan život, a tijek bolesti je u svake osobe različit i nepredvidiv.

????????????????????????????????????

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice 5. razreda Maja Berlančić i Ida Jirasek na flautama te Mateo Kadežabek, učenik 6. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, a posjetitelje su svojim autorskim stihovima koji govore o životu s ovom bolešću počastili i pacijenti lipičke bolnice, Terezija Križanac i Ilija Putrić, članovi  Društva MS Požega te Ivica Odobašić iz Slavonskog Broda.  Obilježavanju su prisustvovale i dvije učenice OŠ „Dobriše Cesarića“ iz Požege s učiteljicom Marijom Mrkojević predstavivši dokumentarac „Ništa ne važno - moj život s multiplom sklerozom“ koji je izradila Filmska družina OŠ „Dobriše Cesarića“ iz Požege u suradnji s Društvom MS Požega.

????????????????????????????????????

Večer je završila stihovima prim.dr. Senke Rendulić-Slivar koja je izrecitirala nekoliko svojih autorskih pjesama.

dsc_6808