Kvizom znanja „Provježbaj mozak“ koji je okupio pet ekipa po četiri natjecatelja održanim sinoć u prostoriji čitaonice, Gradska knjižnica Pakrac uključila se u obilježavanje 10. Tjedna cjeloživotnog učenja.

Dvadeset  ljubitelja kvizova starijih dobnih skupina  okušalo se u znanju u kategorijama  filma, glazbe, trivije, književnosti i sporta kroz 85 pitanja koje su osmislili ravnateljica pakračke knjižnice Monika Lucić Fider, psihologinja Ivana Marin i student kineziologije Dino Prohaska.

dsc_6882

Pitanja nisu bila laka, a borba je bila neizvjesna. U veseloj i opuštenoj atmosferi dvosatnog kviza, najuspješnije su bile članice ekipe „Početnici“, Goranka Gunjević, Martina Zanetti  Pleša, Gorana Vukadinović i Iva Milinčević, no svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje dobivši i prigodne simbolične nagrade za sudjelovanje.

Drugi su bili Mario Barać i Nives Matijević u ekipi „Na kraju“ , treći Ana-Marija Reili, Mislav Hihlik, Marko Lalić i Filip Leš u ekipi „Vox populi“, ekipa „Bijesne gliste“ u sastavu  Ivan Ristić, Lovro Briš, Vinko Katić i Matej Kovačević bili su četvrti, dok je peto mjesto zauzela ekipa „U zadnji tren“ koju su činili Karla Rade, Karlo Rosman, Toni Božić i Lucija Jeremić.

dsc_6880

„Kviz se pokazao uspješnim, a na kraju večeri došli smo do zajedničkog zaključka kako bi bilo dobro organizirati slične pub kvizove u nekim ugostiteljskim lokalima u gradu.  Pub kvizovi su sve popularniji u Hrvatskoj jer su uistinu dobar način da se ugodno i korisno provede večer, pa ćemo vidjeti postoji li i kod nas u Pakracu interes. Sudjelovanje u ovakvim kvizovima ujedno je i cjeloživotno učenje u pravom smislu te riječi, a tu je i knjižnica kao neizostavno mjesto na kojemu će se pronaći sve potrebne informacije. Nadam se kako će se ovakva druženja nastaviti, a knjižnica će se u cijelu priču svakako uključiti“, rekla je ravnateljica Monika Lucić Fider.

dsc_6885