Gradska knjižnica Pakrac u suradnji s Pakračkim listom organizira nagradni natječaj „Čitam sto na sat“ u sklopu obilježavanja manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“ čiji je cilj promicati kulturu čitanja u obitelji te istaknuti važnost čitanja i razvijanja čitalačkih navika putem fotografije ili video snimke koje trebaju prikazivati odraslu osobu ili dijete u procesu čitanja.

Pravila su jednostavna. Svi koji žele sudjelovati u ovom nagradnom natječaju, bez obzira na dob, fotografije ili video snimke mogu poslati isključivo na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a slanjem fotografija budući natjecatelji pristaju na objavljivanje istih na facebook stranici Gradske knjižnice Pakrac.

Fotografija treba biti u JPEG formatu maksimalne veličine do 2 MB-a dok video snimka ne smije biti duža od 1 minute. Nije dopušteno stavljanje teksta preko fotografije, ali dopuštena je samo minimalna digitalna korekcija. Svaka osoba može na natječaj prijaviti najviše jednu fotografiju ili jednu video snimku.

Natječaj traje od 24. listopada do 13. studenoga.

Stručni žiri kojeg će činiti tri člana iz redova Gradske knjižnice Pakrac, Muzeja grada Pakraca i Pakračkog lista izabrat će tri najbolje fotografije ili videa čiji će autori biti nagrađeni prigodnim nagradama 16. studenog u 17 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac.  

Sudjelovanjem na ovom natječaju, autori fotografija i snimaka prihvaćaju sva navedena pravila koja je naveo organizator.