U sklopu "Adventa u Pakracu" večeras je u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije prigodni koncert održao Veliki zbor Osnovne glazbene škole Pakrac.

Mali glazbenici su u sat i pol vremena izveli 18 najpoznatijih božićnih pjesama uz voditeljicu i pratnju profesorice Tee Sileđi na klaviru. Osim velikog zbora nastupio je i mali zbor „Pakračke zvjezdice“ uz solisticu Nateu Perinović, članice vokalne skupine „Contesse“ uz pratnju Marte Filipović na flauti te Marijane Prhal i Matee Matić na trubi. Svi oni su svojim izvedbama posjetitelje ostavili bez daha i izazvali oduševljenje i gromoglasni pljesak.

Na početku božićnog koncerta posjetitelje je pozdravila ravnateljica Alfreda Petani Grafina rekavši kako se nada da će ovakav koncert u crkvi postati tradicionalan i sve više okupljati pakračku publiku.

Večerašnji koncert bio je samo uvertira i pozivnica na veliki božićni koncert učenika i profesora Osnovne glazbene škole Pakrac koji će biti održan 21. prosinca s početkom u 19 sati u gradskoj vijećnici kurije Janković.