Tamburaški orkestar Pakrac pod ravnanjem profesora Tomislava Galića uljepšao je današnju predblagdansku večer održavši božićni koncert u gradskoj vijećnici kurije Janković.

U svečanoj predblagdanskoj atmosferi i izvedbama prigodnih tradicionalnih božićnih pjesama uživala je brojna publika, a za ovu posebnu priliku, s orkestrom su nastupili i gosti, učenici malog zbora Osnovne glazbene škole Pakrac „Pakračke zvjezdice“, solistica Ana Kobetić, vokalna skupina KUD-a "Seljačka sloga" iz Prekopakre te obitelj Boršodi.

Oduševljenim posjetiteljima izveli su 12 skladbi, a večerašnji koncert završili jednim od najstarijih i najpoznatijih hrvatskih narativnih božićnih napjeva "Narodi nam se Kralj nebeski".

Publiku je pozdravila Alfreda Petani Grafina, predsjednica Tamburaškog orkestra Pakrac, zahvalivši sugrađanima na podršci u radu prvog pakračkog gradskog orkestra te zahvalila članovima orkestra i gostima na mnogim koncertima koje su održali ne samo u svom gradu.

Tom prilikom pozvala je na još jedan koncert učenika i profesora Osnovne glazbene škole Pakrac, zadnji u ovoj godini, koji će biti održan sutra 21. prosinca gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati.