Muzej grada Pakraca i ove godine 27. siječnja (petak) uključit će se u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja čija je ovogodišnja tema posvećena glazbenoj umjetnosti i glazbenim velikanima gdje će građani moći uživati u programu sve do jedan sat iza ponoći.

Ova već tradicionalno odlično posjećena manifestacija započet će u 18 sati otvaranjem izložbe „Glazbeni vremeplov“ na kojoj će biti predstavljene najvažnije osobe i događanja koja su obilježila povijest glazbe u Pakracu. „Mislim da će ova izložba biti zaista zanimljiva, posebno starijim Pakračanima, jer ćemo predstaviti i podsjetiti na ljude za koje možda šira javnost nije čula, a obilježili su glazbenu umjetnost kako u Pakracu, tako i u Hrvatskoj poput Adele Kamenar, Pakračanke koja se cijeli život posvetila glazbenoj pedagogiji, a koja je praktički zaboravljena, zatim našeg Strahimira Bosnića, Franju Schneidera, maestra Milana Horvata i još mnoge druge“, naglasila nam je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Od 19 do 20 sati bit će održana edukativna radionica za djecu, a od 20 sati bit će prezentirani i standardni plesovi u paru, pa će građani imati prilike u muzeju i zaplesati.

Za one starije, od 21 do 22 sata bit će održana slušaonica starih šlagera, a od 22 sata najavljeni su koncerti Osnovne glazbene škole u Pakracu, ali i mnogih drugih skupina koje danas djeluju u Pakracu. Kako je dodala Hihlik, pripremljena su i druga glazbena  iznenađenja za posjetitelje koje do same Noći muzeja ne žele otkrivati.

I ove godine tijekom večeri  svi posjetitelji moći će razgledati muzej ratne i vojne povijesti u staroj Gradskoj vijećnici, a uz ples i dobru glazbu, kuhano vino i prezentacija lokalne gastronomije bit će nezaobilazni dio i ove pakračke Noći muzeja.