Dino Josipović, učenik tambure, ovogodišnji je dobitnik Nagrade „Marko Turčan“ koju Osnovna glazbena škola Pakrac devetu godinu zaredom dodjeljuje za izniman uspjeh te izvanredna postignuća učenika u području glazbe, a u znak sjećanja na tragično preminulog učenika OGŠ, Marka Turčana.

Marku u čast, sinoć su u koncertnoj dvorani OGŠ učitelji i učenici pripremili glazbeni program. Dobitniku Dini Josipoviću nagradu je svečano uručio Marijan Širac, zamjenik gradonačelnice.

„Znam da je izbor bio poprilično težak s obzirom da su u pakračkoj glazbenoj školi svi dobri i uspješni. Nadam se da će sljedeće godine isto tako biti odličnih učenika i da ćemo opet naći nekoga tko se ističe kako bi primio ovu posebnu Nagradu“, rekao je Širac čestitavši Dini te mu uručivši plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna.

Dino je ovom prigodom zahvalio glazbenoj školi što je financirala njegova natjecanja, profesorima koji su uložili vrijeme i trud u njegovo glazbeno obrazovanje i pomogli mu postići ovako velike uspjehe.

Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, rekla je kako je svake godine okupljanje na dodjeli Nagrade istovremeno i sretan i tužan događaj, dodavši kako su upravo po tome jedinstvena škola u Hrvatskoj koja na ovakav način odaje počast tragično preminulom učeniku. „Ovom smo jedinstvenom nagradom htjeli animirati sve naše učenike da se istaknu u pojedinoj školskoj godini svojim uspjesima, ponašanjem i odnosom prema Školi, učenicima i profesorima, kakav je imao naš Marko“, dodala je ravnateljica Petani – Grafina.

Ovo je deveta godina kako se dodjeljuje Nagrada, a dosadašnji dobitnici su tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević, flautistica Laura Kudrić te klaviristica Ana Kobetić.