Prigodnim programom, Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac obilježit će Dječji tjedan (2. - 8. listopada) i Međunarodni dan djeteta. Program će se održavati od ponedjeljka 2. listopada do četvrtka 5. listopada u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, a u nastavku donosimo sadržaj.

U ponedjeljak 2. listopada od 17 do 18 sati održavat će se pričaonica/radionica/igraonica „Djevojčica sa žigicama“ u dvorani „Ivan Nemet“, a sudionici će se upoznavati s osnovnim dječjim pravima sažetim iz Konvencije o pravima djeteta.

Priču o modi i trendovima, obitelji i ljubavi, porocima i djeci izgubljenoj u sadašnjosti možete pogledati u kazališnoj predstavi glumačke skupine KPD „Sloga“, pod nazivom „Ivica na zrnu graška“. Predstava će biti prikazana u srijedu 4. listopada u kino dvorani, a posjetitelji ju mogu pogledati u dva termina – u 12 i 18 sati. Ulaznice se prodaju po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Kino će igrati u znaku hrvatskih filmova za djecu: u ponedjeljak u 18 sati „Koko i duhovi“ (2011.); u utorak u 18 sati „Uzbuna na zelenom vrhu“ (2017.) te u četvrtak 5. listopada u 9.30 „Mali Bigfoot“, a u 18 sati „Ljubav ili smrt“ (2014.). Cijena ulaznica je 15 kuna.