Božić dolazi, Tiha noć, Feliz Navidad, Narodi nam se, samo su neke od najljepših tradicionalnih božićnih skladbi s repertoara Tamburaškog orkestra Pakrac koje smo poslušali na Božićnom koncertu održanom 18. prosinca u prostoru pakračke Gradske vijećnice pred više od pedeset posjetitelja. Na početku programa  ispred Tamburaškog orkestra prisutne je pozdravila Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole dodavši pritom da je ovo njihov treći koncert u isto toliko godina djelovanja.

U glazbenom dijelu programu orkestar je pod ravnanjem maestra Aleksandra Gašparovića pokazao učinke trogodišnjeg vježbanja pa su zajedničke izvedbe kao i solo dionice Ivana Jurišića i Diane Škrobić nagrađene burnim aplauzom zadovoljne publike među kojima je bila i Sanja Delač, ravnateljica OŠ braće Radića kao moralna podrška pojedinim školarcima - članovima orkestra, te Marijan Širac, zamjenik gradonačelnice Pakraca.

Ovaj koncert je poslužio i kao najava velikog Božićnog koncerta učenika Osnovne glazbene škole koji će biti održan u srijedu 20. prosinca u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati.