Kalendarskim dolaskom ljeta Gradska knjižnica Pakrac od 2. srpnja (ponedjeljak) do 31. kolovoza radi po izmijenjenom radnom vremenu. Građani će knjige i ostalu građu moći posuđivati ponedjeljkom od 10 do 18 sati, ostale radne dane od 7,30 do 15,30 sati, dok su subote neradne tijekom srpnja i kolovoza.

Posjet knjižnici ovog ljeta neće spriječiti niti velike vrućine budući da su prošlog tjedna završeni radovi na klimatizaciji dječjeg odjela i čitaonice što je financirao Grad Pakrac u iznosu od 21.000 kuna, u planu je i postavljanje klime na odjelu za odrasle do kraja ove godine. "Klimatizacija knjižnice prethodnih godina se pokazala kao nužnost budući da su, posebno tijekom Multipak događanja svi programi bili posjećeni, a prostor čitaonice pregrijan. Ovom investicijom dobili smo puno ugodniji prostor za provođenje vremena, posebice tijekom ljetnih mjeseci, a prostori čitaonice i dječjeg odjela postali su još reprezentativniji za brojna buduća događanja", istaknula je Monika Lucić Fider, ravnateljica knjižnice.

Dodala je kako će ovu novost iskoristiti tijekom ljetnih mjeseci i u suradnji s Muzejom grada Pakraca osmisliti niz aktivnosti za djecu i mlade koje će se odvijati upravo u prostorima knjižnice i muzeja, kako bi ljeto bilo zabavno i edukativno što ćemo najaviti i putem našeg portala.