Nakon što su krajem travnja s radnim odnosom započeli Stefani Čenan u KPD „Sloga“ kao voditeljica projekta i Marko Lalić  u udruzi „Latica“, partneru u projektu, nabavkom opreme u vrijednosti od oko 100.000 kuna tijekom ljeta, nastavljen je rad na  projektu ove udruge  „Ne živiš snove dok spavaš - probudi se“ kojeg s 597.000 kuna financira Ministarstvo kulture sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85 posto), odnosno državnog proračuna (15 posto) o čemu je proljetos potpisan ugovor u Zagrebu.

Podsjećamo, cilj i obveza projekta je unutar 16 mjeseci stvoriti prvi pakrački mjuzikl, najteži oblik scenskog izražaja, a tema koja je uzeta kao predložak, uz suglasnost autora Alfija Kabilja, je njegov poznati mjuzikli „Tko pjeva zlo ne misli“ pri čemu „Slogaši“ imaju apsolutnu slobodu u umjetničkoj adaptaciji.

Iz navedenih sredstava kupljen je uredski namještaj, računalna oprema, kao i oprema poput mikrofona i drugog, neophodnih u realizaciji mjuzikla čime je odrađen i prateći cilj projekta koji je bio poboljšati materijalne uvjete rada u Slogi.

Kako nam je rekla Dubravka Špančić, tajnica „Sloge“ i idejni začetnik ovog projekta, pravi rad na mjuziklu počet će 5. rujna kada započinje radionica govornih vježbi na kajkavštini, te  8. i 9. rujna kada dolaze profesionalni voditelji stručnih radionica kao što je gluma, ples, pjevanje i drugo nakon čega će biti okupljeni mladi ljudi koji su iskazali interes za sudjelovanje i početi s uvježbavanjem predstave te izradom kostima i scenografije.

Zainteresiranih kandidata, kaže D. Špančić, ima dovoljno, javilo se više od 60 mladih ljudi,  a uloge će biti podijeljene tijekom vježbi, ali prostora za rad će biti za sve.

Kako bi upoznali ovaj scenski izričaj, kandidati koji su iskazali interes za rad bili su u lipnju u Zagrebu u kazalištu Komedija organizirano pogledati trenutno najpopularniji hrvatski mjuzikl „Mamma Mia“.