Pokoje mjesto viška u publici možda i ne bi bilo na odmet na sinoć održanom koncertu komornog sastava Kvartet flauta „Monochromia“ sastavljenog od studentica zagrebačke Muzičke akademije. Osim neosporne kvalitete kvarteta, jedan od razloga odličnoj posjeti zasigurno je bila i naša Pakračanka Dunja Đurđević, flautistica sastava i bivša učenica Osnovne glazbene škole Pakrac. Naglasila je to prilikom obraćanja i Alfreda Petani Grafina, ravnateljica OGŠ Pakrac rekavši da je uvijek posebno zadovoljstvo ugostiti bivše učenike i da sa zanimanjem prati njihov napredak.

Kvaliteti ovog glazbenog sastava svjedoče ovogodišnja priznanja - 1. nagrada na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu i 1. nagrada na regionalnom natjecanju HDGPP.

Osim njihovog glazbenog programa posjetitelji su imali priliku aplauzom nagraditi i flautističke pakračke nade okupljene u osmeročlani Ansambl Flauta OGŠ Pakrac. Sinoćnji nastup ravnateljica Petani Grafina je iskoristila da njima i njihovim mentorima Martini Faktor i Ivanu Golubu uruči priznanja za nedavno uspješno predstavljanje škole i osvojeno 2. mjesto na 56. Regionalnom nastupu u Opatiji.