Šimun Delišimunović, učenik drugog razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, osvojio je jučer drugu nagradu na 57. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje je održano na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u kategoriji solista na braču.

Šimun je krajem ožujka prvim mjestom na regionalnom natjecanju izborio mogućnost sudjelovanja na državnom, a kao i tada, na natjecanju su ga pratili korepetitorica Tea Silađi i mentor Aleksandar Gašparović.

Na ovom natjecanju koje još traje do 13. travnja sudjeluju učenici iz 55 osnovnih i srednjih glazbenih i plesnih škola te studenti muzičkih i umjetničkih akademija iz cijele Hrvatske i  natječu se u disciplinama: glasovir, gitara, pjevanje, solfeggio, orgulje, bisernica, brač, mandolina, suvremeni ples i orkestri.

„Šimun je prvi solist naše škole koji je uopće sudjelovao na ovom državnom natjecanju koje je najvišeg ranga za glazbene škole, a budući da je ono vrlo strogo, zahtjevno i verificirano od Ministarstva, kada netko osvoji nagradu, to svakako ima veliku težinu. Šimun kao učenik je vrlo vrijedan, odgovorno pristupa radu s učiteljima i njegovo zalaganje na nastavi je za svaku pohvalu, stoga nije niti čudno kada takav učenik osvaja nagrade. Naša škola je ponosna na njega i želimo mu da i dalje uživa u glazbi“, rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Natjecanje organiziraju Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga,  Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.