Članice Plesnog kluba Dolce Pakrac - Lipik proteklog vikenda gostovale su na 16. Reviji klasičnog i suvremenog plesa "Dani Silvije Hercigonje" u kazalištu Trešnja u Zagrebu. Tom prilikom predstavile su se sa dvije koreografije, „Ki-kiš-kiša“ koju su izvele 12 djevojčica u dobi od 6 do 9 godina te drugom koreografijom „Simfonija“ koju su predstavile 6 djevojčica od 10 do 12 godina, a sve njih osmislila je trenerica Marijana Verčej.

Cilj ove jedinstvene revije plesača jest okupiti djecu i mlade koji se profesionalno ili rekreativno bave klasičnim i suvremenim plesom, a svi imaju priliku pokazati publici što su, u suradnji sa profesionalnim pedagozima, radili i naučili u protekloj godini.

„Kako smo mi mali klub, moramo napomenuti da su i naši kostimi uglavnom rezultat naše maštovitosti i kreativnosti. Jučer smo bili jedina plesna skupina koja nije iz Zagreba i jako smo ponosni što smo imali priliku prezentirati Pakrac i Lipik, naše male gradove gdje se djeca imaju prilike baviti sa raznolikim aktivnostima, pa i suvremenim plesom. Za svoje nastupe smo dobili puno komplimenata i poziv da gostujemo i sljedeće godine. Kako nam se bliži kraj školske godine, tako i mi imamo našu završnu priredbu koja će se održati 13.lipnja u Hrvatskom domu u Pakracu s početkom u 19 sati, i ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje plesa da zajedno uz naše mame, tate, braću, sestre, bake, tetke i ostale koji moraju doći, izdvoje sat i pol vremena i pridruže nam se na našoj "Plesnoj čaroliji", rekla je Vedrana Fiala, predsjednica Plesnog kluba Dolce Pakrac-Lipik.