Drugi po redu godišnji koncert nagrađenih učenika, održan 30. svibnja u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac, okupio je na jednom mjestu sve nagrađene učenike ove ustanove koji su se s raznih natjecanja vratili s nagradama za ostvarene rezultate. Godina je bila plodna, nagrade su stizale s 9 raznih natjecanja, bile su brojne pa je i koncert imao čak 17 glazbenih točaka.

Kako je u uvodu kazala Alfreda Petani Grafina, ravnateljica OGŠ Pakrac, učenici su se natjecali i polučili uspjehe u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, a između ostalog je izdvojila: „Vrlo smo ponosni na sve naše učenike, ali posebno na činjenicu da je iz naših redova potekao i Šimun Delišimunović, ove godine jedan od najboljih tamburaša u cijeloj državi“.

Osim pohvala na račun učenika, ravnateljica Petani je dio zasluga za učenička dostignuća pripisala i roditeljima rekavši da su pristigle nagrade ujedno priznanje i njima za nesebičan angažman tijekom glazbene godine. Nagrađenim učenicima i mentorima na kraju priredbe uručena su priznanja i prigodni pokloni.