Šimun Delišimunović, učenik trećeg razreda tambure Osnovne glazbene škole Pakrac, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Marko Turčan“ koja se 11. godinu dodjeljuje za postignuća u glazbi, a u znak sjećanja na tragično preminulog učenika pakračke glazbene škole.

Na svečanosti koja je večeras održana u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna Šimunu je uručio Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, rekavši kako postignuća, ne samo glazbena, naših najmlađih sugrađana uljepšavaju naš grad i zajednicu, a to dokazuje da se svaki uloženi trenutak u djecu višestruko vrati.

Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, rekla je kako ovom nagradom animiraju učenike da se istaknu u školskoj godini  sa školskim uspjesima, ponašanjima i odnosom prema školi, učenicima i učiteljima kakav je imao i Marko. Dodala je kako ove godine nagrada odlazi u ruke najboljem braču u Hrvatskoj, titulu koju je Šimun stekao na ovogodišnjem glazbenom natjecanju, i najviše rangiranom učeniku u 23 godine postojanja glazbene škole.

Šimun je ovom prilikom zahvalio svima u glazbeno školi, posebno njegovom učitelju tambure Aleksandru Gašparoviću i korepetitorici Tei Sileđi  koji su ga podržavali na svakom natjecanju, a najveća zahvala išla je roditeljima koji su mu omogućili  glazbeno obrazovanje.

Šimunu u čast i u sjećanje na tragično preminulog učenika Marka Turčana, učenici pakračke glazbene škole Klara Blažević, Lovro Zednik, Petra Hihlik, Srećko Popović, Sven Andričić, Staša Kukić i Leon Kaurin, i njihovi učitelji, pripremili su i kratki prigodni program.

Ovo je jedanaesta godina kako se dodjeljuje nagrada, a dosadašnji dobitnici su sada već bivši učenici tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević, flautistica Laura Kudrić, klaviristica Ana Kobetić, tamburaš Dino Josipović i harmonikaš Leon Kaurin.