Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja svojim programskim sadržajima i akcijama privlači sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Unatoč činjenici da u našem gradu ne djeluje DND, u organizaciju i kreiranje programa Dječjeg tjedna uključile su se sve pakračke kulturne i obrazovne ustanove i udruga KPD Sloga, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

Tako su organizatori od 30. rujna do 6. listopada osmislili različite igraonice, radionice, slušaonice  i slične zabavne i edukativne aktivnosti u koje se istovremeno mogu uključiti i djeca i roditelji. Uz projekcije animiranih filmova, radionica na temu lokalne baštine, djeca i roditelji moći će prisustvovati, između ostalog, i promociji knjige „Za one male i one malo veće“ Siniše Njegovana Stareka koja će biti održana 1. listopada u područnom vrtiću na Kalvariji s početkom u 10 sati,  3. listopada u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 17 sati najmlađi će moći sudjelovati na pričaonici i radionici, dok će subota 5. listopada s početkom u 11 sati biti rezervirana za događaj "Tragom Jankovića" kroz koji će se pokušati oživjeti povijest ove obitelji i vrijeme njihova življenja na ovom prostoru. Kroz glazbu, ples, kostimirana vodstva, programe za djecu i mnoga druga iznenađenja organizatori žele približiti zanimljivu povijest obitelji, a samim time i povijest ovoga grada od sredine 18. do sredine 19. stoljeća. Od 30. rujna do 6. listopada u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac bit će postavljena izložba na temu „Prava djece“, a tijekom tjedna učitelji i djeca će nakratko zamijeniti uloge.

Kako je rekla Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, zajedničkim snagama napravljen je program koji će pomoći u ostvarivanju ciljeva Dječjeg tjedna; usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.