Promocijom knjige „Za one male i one malo veće“ autora Siniše Njegovana Stareka jučer poslijepodne u Hrvatskom domu, te danas prijepodne u Dječjem vrtiću „Maslačak“ na Kalvariji započela je manifestacija Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja svojim programskim sadržajima i akcijama privlači sve više djece i odraslih te će s više aktivnosti trajati do 6. listopada.

Na današnjoj promociji, o vrijednosti i značaju knjige, kao i autorskog stvaralaštva na djeci prihvatljiv način su govorili Monika Lucić Fider, ravnateljica knjižnice i sam autor koji je naglasio da je i on prije puno, puno godina pohađao ovaj dječji vrtić, samo tada drugačijeg izgleda.

Na stotinjak stranice, u tri poglavlja knjiga donosi 60-tak pjesama  nastalih unazad desetak godina, uredne rime i ritma, tematski najčešće povezane sa životinjama koje imaju ljudske sposobnosti i način života te su tako prihvatljive djeci. Dio likova o kojima Starek piše su stvarna djeca iz našeg okruženja. Pored toga  autor poezije je i sam autor desetak ilustracija učinjene tehnikom olovke.

Knjiga je tiskana, uz financiranje Grada Pakraca u nakladi od 300 komada koji će najvećim dijelom završiti u dječjem vrtiću, osnovnoj školi i gradskoj knjižnici.

Promociju koju su glazbeno učinili svestranijom i svečanijom su uveličali učenici OGŠ Pakrac Staša Kukić (flauta) i Leon Kaurin (harmonika), Tena Badrov (violina) i Sven Andričić (harmonika), a uzvanike među kojima je bio i dogradonačelnik Marijan Širac je pozdravila ravnateljica Višnja Klobučar.

Aktivnosti u sklopu Dječjeg tjedna se nastavljaju 3. listopada u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 17 sati kada će najmlađi moći sudjelovati na pričaonici i radionici, dok će subota 5. listopada s početkom u 11 sati biti rezervirana za događaj "Tragom Jankovića" kroz koji će se pokušati oživjeti povijest ove obitelji i vrijeme njihova življenja na ovom Od jučer pa do kraja tjedna u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac je postavljena izložba na temu „Prava djece“, a tijekom tjedna učitelji i djeca će nakratko zamijeniti uloge.