Gradska knjižnica Pakrac i ove godine svojim aktivnostima i programom, u suradnji s ostalim pakračkim kulturnim i obrazovnim ustanovama, a uz pokroviteljstvo Grada Pakraca, obilježava Mjesec hrvatske knjige, manifestaciju koja više od dva desetljeća u brojnim knjižnicama Hrvatske promiče knjigu i čitanje kao važne društvene vrijednosti. Ove se godine Mjesec hrvatske knjige obilježava se pod motom "U ritmu čitanja" i posvećen je glazbi.

Program započinje već ovog vikenda, tradicionalnim Dječjim kutkom na ovogodišnjem sajmu Slavonski banovac, a nastavlja se u Gradskoj knjižnici u utorak 22. listopada s početkom u 17 sati predavanjem dr.sc. Dinka Župana o poznatoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević kao čitateljici.

Za djecu od 5 do 10 godina 24. listopada i 7. studenog u 17 sati bit će organizirana glazbena pričaonica s radionicom, 30. studenog Gradska knjižnica bit će domaćin natjecanja u čitanju na glas za pakračke osnovce, 6. studenog u 12 sati zakazano je književno druženje za učenike s dječjim piscem Hrvojem Kovačevićem, a program ć završiti 13. studenog poetsko-glazbenom večeri učenika Srednje škole Pakrac.

Kako doznajemo od ravnateljice Monike Lucić Fider, tijekom mjeseca listopada i studenog knjižnicu će redovito obilaziti pakrački osnovnoškolci i vrtićanci uz organiziranu nastavu u knjižnici, djelatnice knjižnice će također posjetiti područne škole i vrtiće, a oni zaboravni moći će bez zakasnine vratiti posuđene knjige.