Hrvoje Kovačević, poznati i nagrađivani dječji spisatelj i autor nekih od najčitanijih dječjih romana, danas se susreo s učenicima 4. i 6. razreda pakračke osnovne škole u Gradskoj knjižnici Pakrac u sklopu programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Sasvim ležerno i na djeci pristupačan način Hrvoje je, inače rodom Požežanin, govorio o svom životu, raznim poslovima kojima se bavio te ne baš uspješnim literarnim početcima. Iako je danas iza njega tridesetak objavljenih djela za djecu i odrasle, u njegovom se opusu ističe serija od 15 knjiga za djecu koje u svojemu naslovu imaju riječ tajna poput „Tajna ribljeg oka“, „Tajna zlatnog zuba“, „Tajna sretnih susjeda“, „Tajna mačje šape“ i drugih naslova, a kako je rekao, otprilike dvije trećine opusa knjiga koliko je do sada objavio namijenjen je djeci. U djelima ovoga pisca radnja se događa u mjestima koja su obilježila i njegov osobni život; Požega, Zagreb, Krapina, Stubičke Toplice, a mnogi likovi zapravo su njegovi poznanici, onakvi kakve ih on doživljava. Kovačević je djeci predstavio sam proces pisanja, rekao je da je u koš za smeće bacio gotov rukopis koji je trebao postati njegovom drugom objavljenom knjigom jer ga je smatrao lošim.

Više od sat vremena druženja s književnikom prošlo je u smijehu i zanimljivim pričama, a autor čija su djela u prijedlogu lektire predstavio je neke od svojih novijih romana te u razgovoru istaknuo važnost čitanja.

Na početku susreta gosta i učenike pozdravila je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, dok je učiteljica Daniela Crnković s učenicima predstavila video uradak na temu Hrvojeve knjige „Tajna graditelja straha“ nastalog prije dvije godine i tada prezentiranog u Zagrebu na smotri čitanja knjiga.