„U našem muzeju po prvi put predstavljamo slikaricu koja gotovo cijeli svoj život živi u bojama, onima kojima stvara i koje je prate cijeli njezin radni vijek , ali i nakon njega. Stvorila je zavidan slikarski opus kod kojeg je uvijek boja ta koja vas prva obuzme i odmah znate da se ovdje radi o majstorici kolorita“, rekla je sinoć Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, na otvaranju izložbe „Život u bojama“ daruvarske autorice Mire Boroš.

Kako je dodala Hihlik, autorica se u svom radu koristila raznim tehnikama; ulje na platnu, akvarel, pastel batik i serigrafija, što dokazuje njezinu želju za stalnim istraživanjem, a njezin slikarski izraz odraz je njezine vesele, optimistične i energične prirode.

Autorica Mira Boroš u kratkom predstavljanju svog rada istaknula je ljubav prema likovnoj pedagogiji koju je predano godinama tijekom radnog vijeka pokušavala prenijeti učenicima te dodala kako u svom slikarskom radu ističe naizgled sasvim obične motive, pejzaže i mrtve prirode, no pokušava kao zaljubljenica u prirodu iznijeti na vidjelo njenu ljepotu koju često ne vidi baš svatko.

Izložbu je otvorio Siniša Njegovan Starek, svestrani umjetnik koji se uz slikarstvo bavi i pisanjem pjesama, članaka, humoreski i aforizama, ali i Mirin dugogodišnji prijatelj koji je za sinoćnje otvorenje pripremo pjesmu posvećenu autoričinom slikarskom stvaralaštvu.

Izložbu „Život u bojama“ građani mogu pogledati u Muzeju grada Pakraca do 25. siječnja.