noć knjige2019

U suradnji Kulturno-prosvjetno društvo Sloga i Palijativnog tima "LiPa", povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planete Zemlje u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman", u petak 23. travnja, s početkom u 16.30 sati bit će izvedena dječja predstava ekološke tematike „Bibi i Bubi“ Kerekesh Teatra iz Varaždina.

Autor predstave „Bibi i Bubi“ (Smeće je zakon. Tek kad se reciklira) je Jan Kerekeš, koji i glumi jednog od dva junaka predstave (spasitelja planeta), dok drugog igra Matko Knešaurek. Radnja je smještena u 2034. godinu „kad je naš planet postao je jedno veliko smetlište. Od smrada više ne možemo disati, a od smeća više ne možemo hodati…“

Zbog epidemioloških mjera broj gledatelja je ograničen na 55, a ulaz je besplatan!

Ovo je ujedno i prva predstava u sklopu programa „Škic kroz šaluzinu“ KPD-a Sloga kojeg sa 20.000 kuna u ovoj godini financira Hrvatski audiovizualni centar unutar kategorije „djelatnosti razvijanja audiovizualne kulture“.

predstava

Bogati kulturni program nastavlja se u Gradskoj knjižnici gdje s početkom u 18 sati započinje manifestacija Noć knjige koja na nacionalnoj razini doživljava svoje jubilarno, deseto izdanje, a ovogodišnja tema je Ljekovita moć knjige.

Za razliku od prošle godine kad je cjelokupni program preseljen u online okruženje, ove godine će manifestacija u većem dijelu biti održana u prostoru knjižnice. S manjim brojem posjetitelja i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, knjižnica će biti otvorena od 14 do 22 sata.

„Uz pričaonicu i radionicu za djecu, bit će održana mala svečanost dodjele nagrada najčitateljima u 2020. godini, a psihologinja Ivana Marin predstavit će naš zajednički projekt "Biblioterapija za djecu: čitamo, otkrivamo, osjećamo". Uz besplatno učlanjenje novim korisnicima i oprost zakasnine, u prostoru knjižnice bit će dostupna i Mala knjižna ljekarna, a u online okruženju održat ćemo nekoliko nagradnih igara i predstaviti digitalnu brošuricu naziva ´Ljekovite priče´ našeg Čitateljskog kluba“, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice.

plakat Noć knjige