otvaranje izložbe

U Muzeju grada Pakraca sinoć je otvorena likovna izložba „Jabuka u oku umjetnika“ na kojoj su predstavljeni radovi nastali na likovnoj koloniji organiziranoj u listopadu prošle godine povodom Dana jabuka, a u sklopu akcije „Gea oprosti“ koju sedmu godinu za redom provodi Palijativni tim LiPa.

Na koloniji su sudjelovali „Likovno društvo Berislavić“ iz Slavonskog broda, „Likovna udruga DA“ iz Daruvara, djeca iz pakračkog vrtića „Maslačak“ i lipičkog vrtića „Kockica“, kao i više slobodnih umjetnika.

Predsjednica Palijativnog tima Ljerka Pavković zahvalila je svima koji prate njihov projekt i koji su sudjelovali u koloniji. „Ova korona nas je naučila da je zemlja jako važna, jer zemlja je vladarica svega, a mi smo samo prolaznici“, rekla je Pavković i dodala da je jabuka kod nas dostupno voće, zdravo i stoga treba uživati u jabukama i zdravom životu.

Anamarija i Ljerka

Izložbu je otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši da je ponosna na Palijativni tim, jer su oni skupina entuzijasta koji uspješno spajaju zdravlje, kulturu i umjetnost, ali i podučavaju djecu i mlade o vrednotama koje „Gea oprosti“ promovira.

Sinoćnje otvaranje čitanjem poezije upotpunile su gošće iz Slavonskog broda, članice likovnog društva Berislavić, kao i Pakračanka Mihajla Marčetić Pavković.

publika muzej

Ovo je bila zadnja ovogodišnja aktivnost programa „Gea oprosti 2021“ no izložba ostaje otvorena do 15. lipnja i prodajnog je karaktera. Svi slikari odrekli su se honorara u humanitarne svrhe, odnosno sav prihod od prodaje slika donacija je nastavku djelovanja Palijativnog tima. Za sve slike može se licitirati ponudom na samoj izložbi ili na Facebook profilu Palijativnog tima, a početna cijena je simboličnih 100 kuna.

IMG8854
IMG8873
IMG8872
IMG8867
IMG8863
IMG8862
IMG8860
IMG8853
IMG8850