potraga za blagom

Gradska knjižnica Pakrac i Muzej Grada Pakraca i ove su godine kroz program Coolturno ljeto pripremili niz aktivnosti za djecu, kako bi im upotpunili vrijeme na ljetnim praznicima. Program je nastao u suradnji s brojnim partnerima – pojedincima, udrugama, ustanovama, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Grada Pakraca, doznajemo od ravnateljice knjižnice Monike Lucić Fider.

Program započinje u subotu, 26. lipnja, kada će na „Subotnjoj špici“ na novoj gradskoj šetnici biti organizirane radionice i aktivnosti za djecu. Do kraja lipnja bit će još održana kreativna radionica u dvorištu kurije Janković, biblioterapija za djecu u prostorijama knjižnice, kao i igra muzejskih detektiva u gradskom muzeju.

ZVutka 1024x683

Bogati ovogodišnji program za pakračku djecu i mlade nastavlja se i tijekom srpnja filmskim ponedjeljcima, vježbanjem yoge, promocijama knjiga pakračkih autora, pub kvizom, radionicama u dvorištu muzeja, predstavama, arheologijom za djecu, obilaskom grada e-biciklima i mnogim drugim, raznovrsnim aktivnostima, među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe.

„Cilj Coolturnog ljeta je obogatiti slobodno vrijeme kojeg djeca (i odrasli) tijekom ljetnih praznika imaju napretek, i to upravo zabavnim, ali u isto vrijeme i edukativnim aktivnostima i sadržajima. Kroz ovogodišnji program nastavljamo s tradicijom oživljavanja našeg dvorišta kompleksa Janković, a novost su i sadržaji koji će biti smješteni u prostor nove pakračke šetnice, jer želimo pokazati kako taj prostor može biti sjajna ljetna kulturna pozornica“, rekla je Lucić Fider.

COOLturno ljeto 2021. B1 plakat