Plakat STEVEN BROWN final page 0001

Steven Brown, utemeljitelj eksperimentalne post punk grupe Tuxedomoon, jednog od najutjecajnijih bendova 1980-ih, održat će koncert 31. svibnja u Vladičanskom dvoru u Pakracu s početkom u 21 sat.

Zahvaljujući pakračko-slavonskom episkopu Srpske pravoslavne Crkve Jovanu Ćulibrku, nekadašnjem glazbenom kritičaru, Pakrac je jedan od europskih gradova u kojima Brown u sklopu europske turneje promovira novi album „Le Hombre Invisible“.

Stewen Brown turneja Medium

Razloge dolaska upravo u Pakrac pakračko-slavonski episkop Jovan Ćulibrk za nacional.hr je izjavio: „U tome je najveću ulogu odigrao Dragan Ambrozić, s kojim sam više od prijatelja već više od 35 godina. A i suradnik, još od pisanja u časopisima Student i Ritam“, objasnio je Ćulibrk. Dragan Ambrozić ugledni je beogradski glazbeni kritičar, dugogodišnji urednik programa Doma omladine u Beogradu, ali i menadžer glavne pozornice festivala Exit. „Ako sam dobro razumio Dragana, Steven Brown je odlučio u sklopu svoje europske turneje održati svega par koncerta u ovim krajevima, i to u Rijeci, Beogradu i Pakracu. Svakako da je saznanje o ogromnom kulturnom značaju i povijesti Vladičanskog dvora u Pakracu igralo posebnu ulogu“, istaknuo je Ćulibrk.

Grupu Tuxedomoon krajem sedamdesetih u San Franciscu su osnovali Steven Brown i Blaine L. Reininger,  a tijekom karijere objavili su 12 studijskih albuma. “El Hombre Invisible” prvi je pravi solo album Stevena Browna od 1990-ih, a uz njega nastupaju i Luc van Lieshout (Tuxedomoon) te Benjamin Glibert (Aquaserge).

Prije koncerta bit će upriličen i svečani prijem povodom dodjele nagrade „Viteza od Ladina“ vladiki Jovanu u 20 sati.