IMG 0864

U sklopu programa 3. dana 10. Multipaka 2. lipnja je u Gradskoj knjižnici Pakrac održana novinarsko fotografska radionica za učenike osnovnih i srednjih škola. Predavači Petar Milić i Neven Muretić iz Hommage produkcije, tvrtke za emitiranje i proizvodnju medijskog sadržaja, na jednostavan su način mladima približili medijski zanat. Počevši od samih osnova pa sve do detalja pojasnili su kako čitatelju ili slušatelju pružiti svježu, istinitu i jasnu informaciju na zanimljiv način, ističući pritom važnost vizualnog doživljaja kroz kvalitetnu i dovoljno informativnu fotografiju.

IMG 0862

IMG 0861

Po završetku radionice nekolicina učenika je dobila i praktičan novinarski zadatak – popratiti večernju promociju knjige Tomislava Šovagovića „Ruke koje su okretale ploču: LP album rock priča“ održanu istog dana u 20 sati u gradskoj vijećnici Kurije Janković.
Tomislavu Šovagoviću, 46 – godišnjem diplomiranom novinaru i teologu iz Zagreba te dobitniku tridesetak nagrada za poeziju, prozu i novinarstvo, pakračka promocija „Ruku..“ bila je ujedno i premijerna. Održana je u prepoznatljivom Multipak ambijentu, među izloženom zastrašujućom kolekcijom skupih HI-FI uređaja, posve prikladnom kulisom za promociju zbirke od 12 priča, koncipiranih tako da podsjećaju na dvostrani LP album s 12 pjesama poredanih od A1 do B7. Govoreći o knjizi Šovagović je otkrito da je okidač za njeno nastajanje bila komična životna situacija u kojoj je prijatelj, nezadovoljan kritičkim osvrtom na album Boba Dylana, poželio oteti glazbenog kritičara, što je i ujedno i tema uvodne priče u knjizi „Život kao rock“, ovom prilikom i pročitane prisutnima.
U subotu se Multipak nastavlja cjelodnevnim programom uz tradicionalno Dobro dvorište u prostoru kurije Janković.

IMG 0878