Glavna radionica

U sklopu programa COOLturnog ljeta, jučer je u kasnijim poslijepodnevnim satima održana kreativna radionica pod nazivom „Novi život starih knjiga“ za djecu i mlade u organizaciji Gradske knjižnice Pakrac i Muzeja grada Pakraca. Kao i prošle godine, radionica je ozračila dvorište kurije Jankovića pozitivnom atmosferom i domišljatim papirnatim kreacijama, a posjetitelji su se mogli uključiti u bilo koje vrijeme.

Kutije1

Kao što naziv sugerira, tema radionice bila je prenamjena otpisanih knjiga koje bi u nekom drugom scenariju završile u starom papiru, pa je tako radionica podijeljena na pet stolova, a za svakom je „stanicom“ pojedina voditeljica davala uputstva. Sudionici su izrađivali ruže od papira, ukrašavali kutije, izrađivali papirnati nakit, bojali kaširane zdjelice te slikali, a ponuđena je i prigodna okrjepa te kutić za čitanje na otvorenom.

Druženje, zabava i stjecanje novoga znanja koje se može prenijeti u kućne radinosti, obilježili su ovu kreativnu radionicu, a podsjećamo da je to tek jedna u nizu koje nam predstoje u COOLturnom ljetu.

Tata-i-sin
Radionica
Pie
Odrasli
Nakit
Kutije
Ema
Djeca-i-ruze
Cvijee
Curica