banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

svi zajedno

Povodom obilježavanja Dana Europe, Osnovna glazbena škola Pakrac jučer je održala u gradskoj vijećnici kurije Janković prvi po redu koncert u sklopu svibanjskog ciklusa koncerata nazvanim „Svibanjski glazbeni zvuci“.

Koncert povodom Dana Europe održava se već 18. godinu, a učenici izvode neke od najpoznatijih djela klasične glazbe što ujedno predstavlja i glazbenu razglednicu Europe. Na početku koncerta Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, pozdravila je okupljene roditelje i posjetitelje te gradonačelnicu Anamariju Blažević i zahvalila im na podršci.  Koncertni svibanjski ciklus započeo je zajedničkim koncertom učenika pakračke osnovne glazbene škole i glazbenih škola iz Požege, Slavonskog Broda i Bjelovara. Sljedeći koncert bit će održan u srijedu, 17. svibnja, u gradskoj vijećnici kurije Janković s početkom u 19 sati gdje će učenici Osnovne glazbene škole Pakrac održati koncert filmske glazbe.

alfreda jpg

Dan Europe europski je i hrvatski spomendan koji se obilježava 9. svibnja od 1985. godine. Naime, 9. svibnja 1950. godine Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Taj prijedlog, poznatiji kao Schumanova deklaracija, smatra se početkom stvaranja Europske unije

gosti1

 

etiri
stari-auto
klavirkoo
unnamed
22
gosti-Custom
deca
deca-deca

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić