naslovna željka klemečić

U Gradskoj knjižnici Pakrac danas u 19 sati u Sklopu projekta „Povratak prirodi“ koji provodi Studio za jogu Chandra yoga Pakrac, Željka Klemenčić predstavit će svoju knjigu "Zelen : manifest minimalizma", koju je nazvala antikuharicom, napisanu u svojevrsnom partnerstvu i koautorstvu s Mariom Kučerom, jednim od najboljih hrvatskih fotografa i čovjekom koji je posvećen bilježenju motiva iz prirode.

"Ova vas knjiga želi nadahnuti da se hranite jednostavnije i bolje. Uglavnom biljnom hranom, i to najboljom mogućom: divljom, zelenom i živom. Bez obzira na to jesmo li mesojedi ili vegetarijanci, gotovo nitko od nas danas ne jede dovoljno zelenog lisnatog povrća. Uključivanje takve, mnogima najmanje privlačne hrane svjestan je, kognitivan proces oko kojega se vrijedi potruditi."
Ova knjiga sadrži recepte, ali ona nije kuharica. Nema u njoj velikog kuhanja, ali ima velikih okusa i velikog užitka. Ona je prije - antikuharica. Tvrdi da uopće ne trebate znati kuhati da biste jeli dobro." Djelić je ovo uvodnog teksta kojim autorica Željka Klemenčić započinje knjigu Velika nam je čast što ćemo upravo Željku Klemenčić imati priliku ugostiti u našoj knjižnici i porazgovarati s njom o novoj knjizi, o prethodnim knjigama "Mrvica svaki dan" i "Sretno dijete koje jede sve", o tome kako se i koliko mijenjala njezina životna filozofija i njezin odnos prema hrani, kako se nosi s nutricionističkim trendovima i preporukama i je li knjiga "Zelen" ustvari i manifest njezinog načina života, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica knjižnice.

Još jedno malo iznenađenje priprema Đorđe Cvijić koji će svojim čajem upotpuniti cijelo događanje.