zbor ogš

Glazbena škola Pakrac jučer je održala u gradskoj vijećnici kurije Janković završni koncert u sklopu ciklusa koncerata „Svibanjski glazbeni zvuci“, nazvan „Koncert filmske glazbe“.

Riječ je o sada već tradicionalnom koncertu koji se održava 9. godinu za redom, a kreiran je na inicijativu učitelja i učenika koji zajednički odabiru skladbe, doznajemo od ravnateljice glazbene škole, Alfrede Petani Grafina. U jednosatnom programu predstavili su se učenici od prvog do šestog razreda na gitari, violini, violi, harmonici, klaviru i trubi, osim njih nastupao je i glazbeni vrtić, početnički solfeggio uz tamburaški kvartet, gitarski trio, kvartet harmonikaša, vokalna skupina „Aoide“, a program je završio zborom glazbene škole. Ovom prigodom, ravnateljica škole čestitala je Dominiku Švajghartu i njegovom mentoru, učitelju Bruni Mršiću na osvojenoj 3. nagradi na ovogodišnjem međunarodnom harmonikaškom natjecanju „Daruvar Accordion Awarda“.

alfreda glazbena

Upisi u glazbenu školu

Jučer su počeli upisi u vrtićke i osnovnoškolske grupe. Za najmanje ljubitelje glazbe, provodi se upis u program glazbenog vrtića, za djecu od pet do šest godina, te početničkog solfeggia za djecu od sedam do osam godina, dok su za učenike od 9 godina upisi za programe instrumenata, odnosno 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija za upis u glazbenu školu bit će održana 7. lipnja u 17 sati i 20. lipnja u 17 sati, a svi detalji vezani za upis mogu se pronaći na stranicama škole.

vrtika-skupina
solo-glas
truba
kvartet-harmonika
klavir
IMG3321
hogwarts
gitarski-trio-2
gitara
gitara-2