neki novi klinci „Glazba nadahnjuje cijeli svijet, glazba je dio našeg života i prati nas u našim žalostima i radostima, daje našim dušama krila i potiče našu maštu“, rekla je Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radić Pakrac, na 2. susretu školskih bendova održanom sinoć u školskom holu koji je organizirala pakračka osnovna škola.

delač

Učenike, nastavnike i roditelje pozdravila je ravnateljica i istaknula ponos što se takav susret događa u pakračkoj školi, a čija je inicijativa krenula od Miroslava Badrova, inače i nastavnika glazbenog odgoja. „Naš bend broji 15 članova, no osim učenika od petog do osmog razreda, moram pohvaliti i srednjoškolca Jakova Švajgharta koji dolazi na skoro svaku probu, a pohađa 1. razred gimnazije", naglasio je Badrov. Dodao je kako se nada da će ova smotra biti poticaj za osnivanjem bendova i u drugim školama.
Susret su otvorili domaćini, a s odličnom glazbom na „pozornici“ zaredali su ostali članovi školskog benda iz: Osnovne škole "Vilima Korajca" iz Kaptola kojeg vodi učiteljica Ana Šmitpeter, školskog benda Osnovne škole Lipik pod vodstvom Jadranke Radonić-Sirovica, bend OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške kojeg vodi učitelj Dragan Starivlah te nakon njih bend OŠ "Vladimira Nazora" iz Trenkova pod vodstvom Zvjezdana Marjanovića. Kao „šećer za kraj“ ostao je Novljanin Fabijan Kovačević sa svojom sestričnom, Leonardom Kovačević, inače poznat i po nastupu u polufinalu showa „Supertalent“.

badrov

publika