smotra glavna

„Uživajte u bogatom programu kojeg su pripremili vrijedni čuvari kulturne baštine, koji svojim radom, trudom i ljubavlju čuvaju bogatstvo i ljepotu hrvatskog folklora“, rekla je Dubravka Arland, predsjednica KUD-a "Seljačka Sloga" na otvaranju 11. Smotre folklora koja je jučer održana na pakračkom gradskom trgu.

FOTOGALERIJA

Smotra je započela mimohodom ulicama grada kojima je prošetalo više od stotinu i dvadeset članova raspoređenih u šest kulturno umjetničkih društava pridošlih iz raznih krajeva Hrvatske. Mimohod je krenuo od Trga bana Josipa Jelačića ulicama Braće Radić i Vlade Laučana do Trga dr. Franje Tuđmana i zatim ulicom Hrvatskih velikana, odnosno gradskom šetnicom natrag na gradski trg, gdje ih je dočekalo mnoštvo Pakračana i njihovih gostiju koji su toplu i sunčanu nedjelju odlučili iskoristiti na najbolji mogući način.

Dubravka Arland

Nazočne je pozdravila i Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, čestitavši KUD-u "Seljačka Sloga" na ovoj manifestaciji uz želju da traje još dugi niz godina, a posebno je pohvalila nazočnost najmlađe skupine prekopakranskog KUD-a. „Sva ta ljubav prema našoj tradiciji, našoj kulturi i hrvatskoj baštini, ostat će i iza Joze, Bore, Dubravke, Jasminke, Davorke i svih drugih vrijednih članova Društva, jer kad oni više ne budu mogli pjevati i plesati, imamo mlade snage koje ih mogu zamijeniti“, zaključila je gradonačelnica.

Anamarija smotra

U kulturno-umjetničkom dijelu programa led su nastupom probili upravo oni najmlađi - članovi Dječje skupine KUD-a "Seljačka Sloga" iz Prekopakre, a osim njihovih starijih kolega,  nastupili su i KUD-ovi „Šubić“ Novska, „Orljava“ Pleternica, „Radost“ Sela, „Kolo“ Stari Grabovac i „Poljadija“ Grabarje.

Seljačka sloga

DSC 5105 Medium

Manifestaciju su uveličali predstavnici lokalnih udruga i OPG-ova svojim izložbeno-prodajnim sadržajima,  a 11. Smotra folklora održana je u sklopu „Pakračkog ljeta 2023.“ u organizaciji KUD-a "Seljačka Sloga" i pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca i pakračke Turističke zajednice.

publika