„Upisali ste najatraktivniji i najveći stručni studij u Hrvatskoj gdje je konkurencija bila izuzetno velika. Opravdajte to radi svojih budućih pacijenata, klijenata i korisnika. Obranite čast Zdravstvenog veleučilišta i ovog zdravstvenog programa kojim ste svojim upisom dali povjerenje“,  rekla je danas dr. sc. Snježana Schuster, voditeljica pakračkog studija, na uvodnom satu predavanja na početku studijske godine 5. generacije studenata Zdravstvenog veleučilišta Zagreb - izdvojenog studija fizioterapije u Pakracu.

????????????????????????????????????

Novoj  generaciji pakračkih brucoša, kojih je tridesetak, osim voditeljice obratilo se još nekoliko kolega predavača, a tajnica studija Martina Cipan im je poručila: „Budite sretni što imate priliku studirati jer tu pogodnost nemaju svi, pa to iskoristite. Čestitam vam i želim  vam da budete što bolji“.

fakultet-4

Kako nam je rekla dr. sc. Schuster, ove godine na dislociranom stručnom studiju fizioterapije u Pakracu u tri godine studirat će nešto više od 100 studenata. Najavila je da će se u ovoj studijskoj godini kao i u prethodnima nastaviti proces unapređenja nastave. U nastavu se uključuje sve više novih tehnologija, prate se najnovija dostignuća iz biomedicine i zdravstva s kojima se nastoji upoznati studente i potaknuti ih na daljnje usavršavanje.

Naglašava  kontinuirano dobru suradnju sa lokalnom zajednicom koja se trudi sudjelovati u financijskoj pomoći tijekom njihova obrazovanja studenata i veliku angažiranost da se  prvostupnicima olakša pronalazak radnog mjesta u zdravstvenom sustavu na području grada i županije, kako bi stečeno znanje bilo primijenjeno u praksi.

Lani u listopadu iz pakračkog studija izašli su i prvi diplomirani prvostupnici fizioterapije.

fakultet-2