U Srednju školu Pakrac jutros je na nastavu krenulo 437 učenika, što je za 44 manje nego lani.

To je već treća  godina za redom kako broj učenika u pakračkoj srednjoj školi opada. U školskoj godini 2014/2015 bilo ih je 580. Jedan od razloga je svakako i manji broj učenika u prvom razredu  kojih je ove godine 85, odnosno 11 manje nego lani.

Manje je i razrednih odjeljenja. Umjesto lanjskih  24 ove godine će biti jedno manje jer nisu upisani građevinski tehničari.

Školska godina jutros je započela zajedničkim nastavnim satom u holu škole. Nakon intoniranja himne, učenike, naročito nove, pozdravili su, poželjevši im dobrodošlicu i uspješnu školsku godinu, ravnatelj Dario Čilić i pedagoginja Anita Dašek.

Stalni pad broja učenika srećom malo se odražava na broj zaposlenika kojih će ove godine zajedno s učeničkim domom biti 98, odnosno dvoje manje, a sretna okolnost je da zbog dvoje umirovljenih nitko nije tehnološki višak. Uz njih u nastavi će raditi i šest vanjskih suradnika, jedan manje nego lani.

Dvoje  učenika upisanih u prvi razred u srpnju tijekom ljeta podiglo je papire radi odlaska u Njemačku, a isto to je učinilo još dvoje učenika starijih generacija.

U učeničkom domu smještaj je našlo 156 pakračkih srednjoškolaca što i je njegov maksimalni kapacitet, ali je i on ove godine po prvi put popunjen u jesenskom upisnom roku.