Badljevina je u petak prijepodne bila centar male svečanosti kojom je u školskom dvorištu Područne škole svečano predstavljen projekt Zelena škola – učionica na otvorenom. Sredstvima Zaklade Slagalica u iznosu od 10 tisuća kuna te dodatnim sufinanciranjem Mjesnog odbora Badljevina, napravljena je sjenica koju će za potrebe nastave u prirodi koristiti osnovnoškolci, a za svoje potrebi i vrtićarci s kojima dijele objekt, dok će u slobodno vrijeme sjenicu moći posjetiti i svi zainteresirani Badljevčani.

Projekt je kratko predstavila Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radić iz Pakraca i izrazila zadovoljstvo novim sadržajem u badljevačkoj područnoj školi i tom prilikom naglasila veliku pomoć roditelja, učitelja, djelatnika škole kao i sumještana koji su u volonterskom duhu sudjelovali u izradi sjenice.

Voditeljica projekta, učitelja Iva Ivanović je uz prezentaciju tijeka radova i sama potvrdila količinu utrošenih volonterskih sati.

„Upravo to je ono što u Zakladi Slagalica i vole te financijski podupiru one projekte koji sadrže volonterizam, a znam to iz iskustva jer nas Slagalica prati već više od deset godina kroz brojne lokalne projekte i inicijative koje su prepoznali i na ovaj način financirali, rekla je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Glazbenu točku na ovoj maloj svečanosti, pred roditeljima i djelatnicima škole, izveli su članovi folklorne grupe četvrtog razreda PŠ Badljevina, a autorsku recitaciju posvećenu Badljevini izvela je učenica istog razreda Dorotea Nadaždi.