„Volim svoj grad“ naziv je kviza na kojem su sudjelovali učenici 5-ih razreda Osnovne škole braće Radić koji je održan 19. ožujka u Gradskom muzeju.
Učenici su u formi televizijskog kviza propitivani o gradskoj povijesti, njegovim istaknutim ličnostima, manifestacijama, gradskim institucijama i istaknutim građevinama.


Dan poslije u holu škole povodom obilježavanja Svjetskog dana pripovijedanja održana je smotra pripovijedanja bajki pri čemu je dvadeset učenica i učenika od 2. do 5. razreda pričalo bajke okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnicima. Tijekom dvosatnog trajanja smotre okupljenima je ispričan izbor iz najljepših bajki svijeta kako domaćih tako i stranih, a na repertoaru su bila djela Hansa Christiana Andersena, braće Grimm, Ivane Brlić Mažuranić, Sunčane Škrinjarić i Zvonimira Baloga.


Kasnije istog dana u prostorijama muzeja svi zainteresirani mogli su sudjelovati u radionici rukotvornici pisanica na kojoj su mogli naučiti kako se one ukrašavaju na način koji je specifičan za naše područje, a radi se o tehnikama lijepljenja vunice i zukve kao i o tehnici oslikavanja pisanica voskom.


Ovaj serijal izvannastavnih aktivnosti završava večeras (18 sati) u holu škole manifestacijom nazvanom „Večer naših zvijezda“ na kojoj će se predstaviti talentirani i kreativni učenici čime će biti obilježen Međunarodni dan darovitih učenika.