Zbog  izgubljenih sati nastave tijekom studenog i prosinca u štrajku, nastava u ovoj školskoj godini u Srednjoj školi Pakrac umjesto do 17. trajat će do 20. lipnja, a za maturante do 22. svibnja.

Osim ta tri dana produžetka školske godine izgubljene nastavne sate nadoknađivat će se i skraćivanjem zimskih praznika koji neće trajati kako je planirano od 21. prosinca do 12. siječnja već će drugo polugodište započeti 7. siječnja. Dio nastavnih sati bit će nadoknađen i povremenim uvođenjem sedmog sata u redovnom radnom danu, a dio na način da će terenska nastava subotom, koja se uglavnom sastoji od izleta, postati dio satnice iz sadržaja izleta adekvatnom nastavnom predmetu, doznajemo u Srednjoj školi Pakrac.

Kroz 17 dana štrajka u Srednjoj školi Pakrac dio nastave, posebice praktične vježbe, održavane su tako da je satnica koja mora biti nadoknađena ipak u konačnosti nešto manja  i neće predstavljati za nikoga problem njene nadoknade, rekla je Ljiljana Rupena Kelemen, voditeljica smjene.

Kako nam je rekla Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radića Pakrac, prijedlog plana nadoknade nastave poslan je u Županiju i napravljen prema naputcima Ministarstva, a prema njemu nastavnici i učitelji u pakračkoj osnovnoj školi trebaju nadoknaditi 13 nastavnih dana s tim da učenici neće trebati subotama ići u školu. Nastava će se održati još 23. prosinca, a drugo polugodište će početi 7. siječnja do 9. travnja kada će učenici imati kratke proljetne praznike i nakon uskrsnih blagdana na nastavu krenuti 16. travnja. Školska godina će završiti 26. lipnja.

U Osnovnoj glazbenoj školi nastavu će nadoknađivati isto kao i u Osnovnoj školi u Pakracu. Kako je rekla ravnateljica Alfreda Petani Grafina, prilagodit će se takvom rasporedu zbog lakše organizacije ponajprije učenika i roditelja. Zbog specifičnosti nastave u glazbenoj školi, nemaju svi učitelji isti broj satnice koji moraju nadoknaditi. Primjerice, predškolski solfeggio ima samo tri dana nadoknade pa će učiteljica te dane odraditi već u tijekom siječnja, a neki nastavnici će nadoknaditi kroz ostale mjesece. No, Petani Grafina ističe eventualni problem kod nastavnika koji imaju ugovor na određeno vrijeme odnosno što će se dogoditi ako nastavniku istekne ugovor, a ne stigne nadoknaditi sate, no kako je rekla nitko joj od nadležnih još nije dao konkretan odgovor.