„Obojimo grad tolerancijom“ naziv je projekta u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac koji je inicirala psihologinja Nataša Major u suradnji s učenicima 7.c razreda i razrednicom Manuelom Papić, a koji je jučer završio akcijom uklanjanja neprimjerenih poruka na zidovima u „prolazu banke“ na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Učenici su tako zasukali rukave i šarenim bojama prebojali velik broj natpisa koji su, kako su rekli, u najmanju ruku uvredljivi, a uz neka pišu i osobna imena te da ih svakako treba ukloniti.

„Učenici svojim  primjerom pokazuju da ne treba izražavati neprijateljstvo prema osobama koje su različite od nas i na koje se ljutimo. Treba ih bolje upoznati, razgovarati i prihvatiti da smo različiti u izgledu, odijevanju ili  izboru glazbe. Želimo djecu naučiti da budu odgovorni pojedinci i članovi lokalne zajednice, a nadamo se da nakon ove akcije više nećemo gledati uvredljive poruke na zidovima grada. Poruka svima je - budi tolerantan, imat ćeš više prijatelja“, rekla nam je Nataša Major, psihologinja u pakračkoj osnovnoj školi.

Ovaj projekt koji je trajao tijekom studenog i prosinca rezultirao je i različitim radionicama, anketama i analizama primjera tolerantnog ponašanja i važnosti tolerancije u društvu koji su učenici odradili na satovima razrednog odjela.