Srednja ulaz 1 1024x673

Izazovna školska godina 2020./2021., koja se u Srednjoj školi Pakrac odvijala djelomično uživo, a djelom online nije zaustavila srednjoškolce da sudjeluju na natjecanjima i pokažu koliko znanje imaju iz omiljenih im predmeta. Kako doznajemo od zamjenice ravnatelja Ljiljane Rupena-Kelemen, na ukupno 14 natjecanja na županijskoj/regionalnoj razini sudjelovalo je 36 učenika i 15 nastavnika/mentora, a od tog broja, na državnu razinu plasiralo se troje učenika.

Mateo Frklić učenik četvrtog razreda fizioterapeutskih tehničara, uz mentoricu prof. Marinu Grčević u disciplini fizioterapeutska skrb, zauzeo je 7. mjesto u državi na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021., koje je održano uživo na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje.

Mateo i Marina Large

Leon Perić, učenik trećeg razreda Opće gimnazije nakon pete uzastopne pobjede na županijskom natjecanju iz povijesti, pod vodstvom mentora prof. Branka Križana na državnom natjecanju osvojio je 10. mjesto u svojoj kategoriji. Natjecanje je održano online, a video vezom su ga pratili članovi državnog povjerenstva.

Branko i Leon

Učenica drugog razreda Opće gimnazije Nina Babojelić s mentoricom prof. Tanjom Španjić nakon sudjelovanja na županijskom LiDraNu gdje je izvela monolog prema tekstu „Tko se boji lika još“, autorice Julijane Matanović, predstavila se i na istom natjecanju državne razine koje je održano online, a njezina disciplina, pojedinačni nastup - monolog, imala je karakter smotre, tako da nije ostvarila brojčani poredak.

Nina i Tanja