aktualnolight elementi10448slika1

Suradnja Hrvatskog fotosaveza i dviju osnovnih škola iz Lipika i Pakraca održana je 25. i 26. veljače tijekom radionica koje je organizirala Nikolina Zanetti, nastavnica likovne kulture Osnovne škole braće Radić Pakrac. 

aktualnolight elementi10448slika2

Radionice su osmišljene kao suradnja dviju škola - Osnovne škole Lipik i Osnovne škole braće Radić Pakrac, odnosno nastavnica likovne kulture Gordane Rusan i Nikoline Zanetti s ciljem pružanja dodatnog obrazovanja učenicima u vizualnom području (fotografija).

Prostor za radionice s pogledom na grad ustupio je Grad Pakrac, a u njemu se okupilo više od 20 učenika lipičkog i pakračkog područja, dok su voditelji radionica bili su članovi Hrvatskog fotosaveza - Zlata Medak i Predrag Bosnar. Hrvatski fotosavez i njihovi voditelji pripremili su i upoznali učenike s pojmom „kemogram“ i mogućim kemijskim reakcijama u kombinaciji sa svjetlošću na fotopapirima različite kakvoće.

aktualnolight elementi10448slika4

U budućnosti je planirana daljnja suradnja Hrvatskog fotosaveza i dviju osnovnih škola kako bi se nastavilo s oživljavanjem kulturne baštine vizualnog područja fotografije i upoznavanjem učenika 21. stoljeća s tradicionalnim pristupima fotografiji, doznajemo od Nikoline Zanetti.

aktualnolight elementi10448slika5

Fotografije su u autorskom vlasništvu članova Fotogrupe OŠ braće Radića Pakrac.