IMG 0076

Školsko zvono oglašeno u ponedjeljak 5. rujna označilo je početak još jedne školske godine u sklopu koje će torbe na ramena po prvi puta staviti 73 prvašića od ukupno 593 učenika Osnovne škole Braće Radića Pakrac. To je 14 učenika prvih razreda više nego prošle godine. Školovanje u matičnoj školi u Pakracu započinje 58 đaka prvaka, dok će ostalih petnaest pohađati područne škole: šest u Badljevini, osam u Prekopakri te jedan u Donjoj Obriježi.
Upravo je njima u čast, u holu matične škole, u ponedjeljak prijepodne priređen već tradicionalan program dobrodošlice kojem su uz učitelje i starije učenike nazočili i roditelji u društvu gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević, koja se učenicima prigodno obratila.

IMG 0084

„Znam da vam se danas u glavi roji tisuću pitanja, ali nemojte se bojati. U školi ćete puno toga naučiti, upoznati nove prijatelje i sigurno će vam biti lijepo. Vi danas krećete u prvi razred i tako postajete ozbiljni stanovnici našeg grada i ja vam na tome čestitam. Roditeljima želim puno strpljenja i da pomognete svojim đacima na njihovom novom putu“, poručila je Blažević u svoje, ali i u ime županice Antonije Jozić te su tom prilikom podijeljeni prikladni pokloni Grada i Županije, a među njima je svoje mjesto pronašao i narančasti kišobran - novi pakrački suvenir oslikan motivom iz "Ježeve kućice", legendarne dječje priče Branka Ćopića čiji je impresivan nastavak napisala naša sugrađanka Ljiljana Babac.

IMG 0074

Program dobrodošlice uveličale su „starije kolege“ đaci izvedbom primjerene pjesmice i recitacije, a riječi dobrodošlice nije propustila uputiti niti ravnateljica Sanja Delač, rekavši pritom prvacima da ih u školi osim pisanja i računanja čeka još mnogo zabavnog sadržaja. „U školu dođite veseli, sretni i bez straha, jer ste ovdje dobrodošli i bit će nam lijepo zajedno“, poručila je Delač te najavila tijekom tjedna i posjet područnim školama, kako bi i tamošnjim učenicima poželjeli dobrodošlicu u školske klupe.

IMG 0089

IMG0091
IMG0086
IMG0082
IMG0081
IMG0080
IMG0079
IMG0078
IMG0077
IMG0073
IMG0075