Stipendije 2 1024x614 c 750x450 c

Grad Pakrac na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio je poziv svim redovnim i redovitim studentima druge, treće, četvrte i pete godine studija koji imaju prebivalište dulje od tri godine na području Grada Pakraca i studiraju u Republici Hrvatskoj, da podnesu prijavu za stipendiranje studenata u novoj akademskoj godini 2022./2023. Prijaviti se mogu i studenti prve godine studija koji imaju prebivalište na području Grada najmanje pet godina, a studiraju deficitarno zanimanje ili ispunjavaju socijalni kriterij.

Stipendiranje će se uobičajeno obavljati po četiri kriterija. Socijalni kriterij podrazumijeva 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 800 kuna, s tim da se oni koji već primaju stipendiju po tom kriteriju, radi mogućnosti promjene stanja u obitelji, također moraju natjecati u toj kvoti.

Po kriteriju deficitarnosti i ove je godine u natječaju predviđeno stipendiranje desetero studenata u iznosu od 800 kuna, i to u zvanjima: rani i predškolski odgoj i obrazovanje, glazba (instrumentalisti), logopedija i građevina. U ovom slučaju mogu se natjecati i oni studenti koji već primaju stipendiju, a stječu uvjete za natjecanje za stipendiju deficitarnih zanimanja. S po 400 kuna 10 mjeseci godišnje, počevši od listopada, stipendirat će se redovni studenti ostalih fakulteta koji budu odabrani na natječaju.

Istovremeno pozivaju se i svi studenti medicine svih godina studija koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca u neprekidnom trajanju najmanje dvije godine, da podnesu prijave za stipendije u iznosu od 1200 kuna.

Krajnji rok za podnošenje prijava je do 2. studenog, a osim na internetskim stranicama Grada, sve informacije zainteresirani mogu dobiti u gradskoj upravi.