DJI 0840 Medium

Promotivnom  fotografijom kod Srednje škole Pakrac oko 300 pakračkih srednjoškolaca u suradnji s Palijativnim timom LiPa obilježilo je danas „Ružičasti listopad“ , čime su završili višednevnu akciju koju su provodili u sklopu nacionalnog javnozdravstvenog projekta Ružičasti listopad u Hrvatskoj udruge “Sve za nju”.

2022 10 19 11.36.20 Medium

Tom prilikom učenici i nastavnici formirali su se u ružičastu vrpcu te su fotografirani iz zraka, a pustili su i oko 200 biorazgradivih balona čime su htjeli osvijestiti javnost o važnosti prevencije raka dojke, posebno mlade žene, tim više što se listopad obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Svaki učenik odnijet će majci i edukativni letak “Mama, budi zdrava”.

Srednja škola Pakrac u ovu akciju uključuje se od samog početka, od 2017. godine, a ove godine akciju su započeli 12. listopada učenici medicinskog usmjerenja predavanjem za građane o pravilnom samopregledu dojki koji je održan u Centru za mlade Libero, istog dana na gradskoj šetnici su sugrađanima mjerili tlak i šećer u krvi te dijelili edukativne letke, a snimili su i promotivni video na tu temu, rekla nam je Vesna Božić, profesorica i koordinatorica projekta u Srednjoj školi Pakrac, dodavši kako se rado uključuju u ovu akciju smatrajući da su uspjeli u svojim nastojanjima ako barem jednu ženu potaknu na odaziv na pregled.

2022 10 19 11.29.18 Medium