maturanti naslovna

Danas su učenici završnih razreda Srednje škole Pakrac obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja na igralištu pored škole, takozvanom norijadom, odnosno ludim danom. Ravnatelj i profesori su prigodnim govorima ispratili maturante gimnazije, medicinskog i fizioterapeutskog smjera, građevinskih tehničara, rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima i montera suhe gradnje. Tom su prigodom svim maturantima podijeljene ruže, a nagrađeni su i najistaknutiji učenici.

Najbolje učenice generacije, prema ocjenama i vladanju, su Nika Čelec (gimnazija) i Maja Svjantko (medicinski smjer). Da je svestrana, Maja dokazuje i u drugoj konkurenciji pa je tako ponijela titulu i najbolje sportašice, dok je najbolji sportaš Niko Čuljak iz fizioterapeutskog smjera. Učenica s najmanje izostanaka s nastave je fizioterapeutkinja Nika Galović.

Ova generacija dodijelila je i nagrade najboljim profesoricama i profesorima. Gimnazijalci su nagradili Miru Radanović, medicinari Jasnu Žunčić, fizioterapeuti Marinu Grčević, građevinci Vanju Kalenski, a strojari i monteri Andriju Širca.

maturanti

Nakon završetka proglašenja i dodjela nagrada, upitali smo Niku Čuljka za osvrt i svoje viđenje srednjoškolskog obrazovanja u pakračkoj srednjoj školi na što nam je rekao kako je protekle četiri godine doživio kao jedno prekrasno iskustvo koje bi, da mora, ponovio drage volje bez ikakvih prigovora. Sljedeći korak mu je upisati Kineziološki fakultet u Osijeku, a za prijemni ispit se već priprema u čemu mu pomaže i profesor Mario Tušek.

Ostala priznanja i poklone učenici će primiti na svečanoj dodjeli svjedodžbi 27. lipnja.

maturanti-zuti
maturanti-vanja
maturanti-jasna
maturanti-marina
maturanti-mira
maturanti-najredovitija
maturanti-najsportas
maturanti-najsportasica
maturanti-najucenica-2
maturanti-najucenica