oš pakrac

Ove je godine upisano 28 učenika prvih razreda u produženi boravak Osnovne škole braće Radića Pakrac, maksimalan broj koji može biti u razrednom odjelu, doznajemo od Sanje Delač, ravnateljice.

Na produženom boravku koji započinje u 11.30 i traje do 16.30, učenici imaju osiguran ručak i užinu te vode aktivnosti koje prate Školski kurikulum. Ravnateljica dodaje kako je to oblik rada koji nemaju sve škole jer nije financiran iz sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja, već ga financiraju gradovi. U pakračkoj školi dio je financiran iz proračuna grada Pakraca, a ostatak plaćaju roditelji. Dobivenim sredstvima osiguravaju se plaće učitelja i dva obroka tijekom boravka.

Posebni razredni odjeli

„Od ove školske godine dobili smo suglasnost Ministarstva za otvaranje još jednog posebnog razrednog odjela. Prošle školske godine ispratili smo tri učenika osmog razreda posebnog razrednog odjela koji su svoje školovanje završili u našoj školi i posebno smo ponosni što smo im omogućili školovanje u našem gradu“, rekla je ravnateljica Delač.  Od ove školske godine ukupno je upisano deset učenika, odnosno po pet u svakom razredu u kombinaciji učenika trećeg, četvrtog i petog razreda, a drugi je skup učenika šestog i osmog razreda, doznajemo od ravnateljice.